Hybrid onderhoud

VOMD Volvo Service Only is volledig uitgerust om onderhoud uit te voeren aan Volvo Hybrid voertuigen.

Schematische tekening V60 D6 Hybride

ISG module, startmotor, dynamo in de V60 D6
Wat is het precies? Is de ISG module een startmotor of dynamo? Voluit heet deze module een Integrated Starter Generator. Mocht uw hoogvoltage accu voldoende spanning hebben zal de ISG module geruisloos uw dieselmotor starten. Dan is het een startmotor. Uw 12 volt accu en uw 400 volt accu worden opgeladen door deze ISG module dus is het ook een dynamo. Als deze module giert, de multiriem gebroken is of u een storing hebt is de kans groot dat deze vervangen moet worden. Wij voeren deze handeling vaak uit en kunnen u het volgende aanbieden:
Nieuwe Volvo ISG module, multiriem, multiriemspanner, riem juist opspannen en kalibreren voor 1850 euro all-in. Dezelfde handeling maar met revisie van uw eigen dynamo kost 1100 euro all-in (mits dat nog lukt).

Airco in de V60 D6
Tot voor kort was een airco alleen voor het comfort van de bestuurder en zijn inzittenden. Met de komst van hybride voertuigen heeft de airco een hele belangrijke extra functie gekregen. Het 400 volt accupakket van de auto wordt tijdens het laden gekoeld door middel van de airco. Tweejaarlijks onderhoud aan de airco is daarmee nog belangrijker geworden. Mocht het onverhoopt voorkomen dat u de melding krijgt: “Airco service spoed”, “Airco onderhoud” of “Storing aircosysteem” wacht dan niet te lang en kom langs. In sommige gevallen dient de airco gespoeld te worden.

Een 180.000km beurt van de V60 D6 Hybrid:
De 180.000km beurt bestaat uit een grote beurt, grote check-up, uitlezen storing diagnose, distributieriem en spanrollen, multiriem en riemspanner multiriem. Deze multiriemspanner is €250,- voorgeschreven onderhoud en wordt vaak weggelaten. Volgens dealerschema voor slechts € 1250,- all-in met garantie. Neem contact op of maak een afspraak.

* Prijzen onder voorbehoud. De te gebruiken onderdelen zijn van de beste kwaliteit (OEM kwaliteit en soms origineel Volvo) en met 1 jaar garantie. Prijzen inclusief toeslagen, arbeid en onderdelen tenzij anders vermeld! Bij uitzonderlijkheden zoals afgebroken bouten of andere gebreken aan het voertuig vervalt het offertebedrag direct. Op deze werkzaamheden zijn de Algemene Voorwaarden VOMD VOF van toepassing.